S cieľom uľahčiť používateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Kliknutím na tlačidlo "OK" súhlasíte s použitím preferenčných, štatistických aj marketingových cookies pre nás aj našich partnerov. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prehliadania webom. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete tu.
cz sk

ČO VÁS BUDE ZAUJÍMAŤ » najčastejšie otázky

Na čo sa pýtate

Radi grilujeme, prečo by sme si mali zaobstarať pec?

V peci môžete grilovať tiež, a dokonca s lepším výsledkom ako na bežných griloch. Jedlo nemá tendenciu sa vysušovať, pretože je obklopené zo všetkých strán horúcim vzduchom. Pec vám naviac rozšíri možnosti prípravy jedla v exteriéri.Okrem grilovania môžete tiež pripravovať to, čo je možné v bežnej kuchynskej rúre. Pec navyše dodá jedlu vôňu ohňa a vašim spoločenským stretnutiam príjemnú atmosféru.

Prečo si kúpiť práve pec značky ZIO CIRO?

Pece na pizzu ZIO CIRO sú vyrábané skúsenými talianskymi profesionálmi s mnohoročnými skúsenosťami so žiaruvzdornými materiálmi a ručnou výrobou pecí na drevo. Firma si materiál na výrobu pecí mieša sama a je "vyladený" na optimálny výkon pri pečení v peci. Nejedná sa o materiály, ktoré sa používajú v priemysle.

Ďalšou výhodou pecí ZIO CIRO v porovnaní s niektorými konkurenčnými výrobkami na našom trhu, je spôsob zatvárania dvierok. Dvierka na našich peciach úplne uzatvárajú pec za komínovým otvorom. Ten sa tak ocitá mimo uzatvorený priestor a nemôže cez neho unikať teplo. Niektoré konkurenčné výrobky majú dvierka v takej pozícii, že komínový otvor je vo vnútri uzatvoreného priestoru. Ani jednoduchá klapka na zatvorenie komína nezabráni zbytočnému úniku tepla cez komín.

Ktorá pec ZIO CIRO by bola pre mňa najvhodnejšia?

Najskôr je potrebné si premyslieť, či máte priestor pre obstavanú pec, ktorej inštalácia vyžaduje pevné základy, ktoré sú väčšinou murované alebo vybetónované. Takto riešená pec sa už nedá presunúť na iné miesto, keď vám bude napríklad zavadzať, alebo keby sa susedia sťažovali na dym. Ďalej je potrebné pri týchto peciach počítať s ich inštaláciou, ktorá zaberie nejaký čas a ďalšie financie. Obstavaná pec tiež potrebuje niekoľko dní na vyschnutie všetkých materiálov pred tým, ako zapálite prvý oheň. Na druhej strane, keď je na peci dobre urobená izolácia a povrchová úprava, môže obstavaná pec dosahovať lepšie parametre, čo sa týka udržania tepla po vyhasnutí ohňa, ako prenosné pece. Pekne postavená pec má tiež neprehliadnuteľný estetický efekt.

Pokiaľ si nie ste istí, že budete môcť požívať pec stále na rovnakom mieste alebo jednoducho iba chcete hotovú pec bez nutnosti ďalšej inštalácie, sú pre vás najlepšou voľbou prenosné pece SUBITTO COTTO. Konštrukcia týchto pecí je riešená tak, aby sa dosahovala prijateľná hmotnosť a zároveň aby udržiavali dosť tepla na upečenie niekoľkých várok pečiva.


Pec na drevo

Aké parametre si mám všímať pri výbere obstavanej pece na drevo?

Pri stavebnici pece na pizzu vyrobenej z prefabrikovaných dielov by ste mali vedieť, z čoho sú vyrobené jednotlivé diely klenby a dna pece. Diely klenby domácej pece ZIO CIRO sú vyrobené takzvanou dvoj-hustotovou technológiou. Ide o zmes žiaruvzdorného betónu a žiaruvzdorného expandovaného ílu. Táto technológia sa osvedčila pri domácich používateľoch, najmä vďaka svojim vyváženým akumulačným schopnostiam. Pec z tohto materiálu sa vyznačuje schopnosťou rýchleho rozkúrenia a pritom má dostatočné akumulačné vlastnosti pre pečenie bez ohňa. Profesionálne pece ZIO CIRO pre reštaurácie a pizzerie sú vyrobené zo špeciálneho žiaruvzdorného betónu s vysokou akumulačnou schopnosťou.

Kvalitná plocha na pečenie je jednou z veľkých výhod pecí ZIO CIRO. Plochy na pečenie, ktoré sú dodávané s radom profesionálnych a domácich pecí ZIO CIRO, patria k tomu najlepšiemu, čo sa dá na talianskom trhu zaobstarať. Plocha sa vyrába lisovaním zmesi talianskych ílov a následným vypaľovaním pri vysokej teplote. Dosahujú vynikajúce vlastnosti pečenia a majú zvýšenú odolnosť proti oderu.

Do dnešných dní sa stavajú pece z rôznych druhov žiaruvzdorných tehál. Výhodou tehlových pecí je, že dokážu udržať naakumulované teplo počas mnohých hodín. Tomu však zodpovedá čas potrebný na rozpálenie pece, ktorý sa výrazne predlžuje. Rovnako je nutné počítať s väčšou spotrebou dreva na rozpálenie pece. Pokiaľ si teda nechcete otvoriť súkromnú pekáreň, kde budete piecť niekoľko várok pečiva za sebou, odporúčame sa orientovať na stavebnicové systémy prefabrikovaných modulov zo žiaruvzdorného betónu.

Ako obtiažna je stavba pece?

Najnáročnejšia na celej stavbe záhradnej pece je stavba jej základne a potom jej prípadné obostavanie. Samotné zostavenie nami dodávaných komponentov a ich izolácia sú veľmi jednoduché. Pozrite si video z inštalácie.

Záhradná pec na pizzu

Čo si všímať pri výbere prenosných pecí?

Dodáva výrobca pec už zostavenú, alebo to musíte urobiť sami? Pece rady SUBITTO COTTO sú už zostavené a po postavení stojanu je pec pripravená na použitie.

Je reálne pec po zostavení prenášať? Overte si celkovú hmotnosť výrobku po zostavení. Má pec príslušenstvo, za ktoré sa dá uchopiť? Nami dodávané pece majú odnímateľné úchyty a celková hmotnosť umožňuje štyrom osobám s pecou manipulovať.

Z čoho sú vyrobené klenba a plocha na pečenie? Je pec urobená z akéhosi univerzálneho žiarobetónu, alebo je zmes na jej výrobu namiešaná špeciálne pre použitie v peciach na pizzu a chlieb? Žiaruvzdorný betón v prenosných peciach SUBITTO COTTO je vyrobený špeciálne pre použitie v komerčnej rade pecí ZIO CIRO. Vďaka tomu sa podarilo zachovať prijateľnú hmotnosť výrobku a pritom zaistiť vynikajúce akumulačné vlastnosti pecí.

Môže byť pec vystavená poveternostným vplyvom?

Naše prenosné pece sú určené na používanie vo vonkajšom prostredí.

Aké sú výrobcom uvádzané maxinálne prevádzkové teploty?

Pece ZIO CIRO majú maximálnu odporúčanú prevádzkovú teplotu 350 °C.

Ako sú pece ZIO CIRO odolné voči poveternostným podmienkam?

Prenosné pece SUBITTO COTO majú korpus z odolného sklolaminátu na potravinárske účely. Vďaka tomu je pec možné vystavovať poveternostným vplyvom bez nutnosti zakrývania. Sklolaminát tiež umožňuje dosiahnuť nižšiu váhu pece, štyri osoby môžu pec prenášať. Úchyty na prenášanie sú súčasťou pece.

Obstavané pece je nutné po základnej inštalácii a izolácii ošetriť vodeodolnou povrchovou úpravou, aby nemuseli byť pod prístreškom.

Sú pece ZIO CIRO certifikované?

Áno, podľa normy a vyhlášky EN 1860-1 a 1935/2004/ES. Výrobky značky ZIO CIRO tiež prešli certifikáciou "Zo 100% vyrobené v Taliansku".

Akú teplotu môžem v peci dosiahnuť?

Pri testoch sa bez poškodenia pece dosiahli teploty okolo 900 °C (neskúšajte doma!). Maximálna odporúčaná prevádzková teplota je cca 350 °C.

Dodávate príslušenstvo k peciam ako je komín, izolácia, žiaruvzdorné cementy atď.?

V sekcii „Príslušenstvo“ ponúkame vhodnú izolačnú rohož na izoláciu pece. V ponuke je tiež lopata na pizzu s kefou a otáčacia lopata. Ostatné materiály je možné zakúpiť v najbližšej hobby predajni alebo kurenárstve. Preprava týchto bežných stavebných materiálov spoločne s pecou by v mnohých prípadoch neúmerne navyšovala cenu za dopravu. Naviac každý zákazník má svoje špecifické požiadavky na povrchovú úpravu pece alebo napríklad na dĺžku a typ komína. V sekcii „Užitočné odkazy“ sme pripravili tipy na niektoré materiály a špecializované obchody.

Rozloženie ohňa v peci na pizzu. Ako pec rozpáliť?

Rozloženie ohňa v peci na pizzu

Pec na pizzu zapálime trieskami z mäkkého dreva. Potom postupne prikladáme tvrdé drevo. Po vypálení čiernych sadzí z klenby má pec dostatočnú teplotu. V peci používame zásadne suché drevo.

Aké jedlo sa pečie s plameňom a kedy sa používa iba naakumulované teplo?

Vysoká teplota, veľké plamene (cez 300 °C):
Pizza, tenké chleby (napr. Pita chlieb).

Vysoká teplota, malé plamene alebo iba rozžeravené uhlie (300 °C - 260 °C):
Grilovanie alebo pečenie mäsa, rýb, zeleniny atď.

Pečenie bez otvoreného ohňa (260 - 180 °C):
Väčšina druhov pečiva, dezertov. Pečenie väčších kusov mäsa.

Nízka zostatková teplota (40 - 80 °C):
Sušenie mäsa, byliniek.

 

Ako to funguje s dopravou pecí?

Pec vám pošleme dopravcom, ktorý sa zaoberá paletovou prepravou. Štandardný dopravca paletu s pecou zloží z auta a pec dovezie tam, kde mu to manipulačná technika umožní. Najďalej cez váš pozemok. Tiež sa však môže stať, že sa nedostane cez obrubník . Pri prenosných peciach, ktoré sú už zostavené, je teda vhodné mať na čas prevzatia pece dohodnutých celkom štyroch pomocníkov.

Ako to funguje s úhradou za tovar?

Prenosné pece a stavebnice domácich pecí je možné zaplatiť bankovým prevodom alebo na dobierku. O spôsobe platby za komerčné pece sa so zákazníkom dohodneme individuálne.

YmM4O